Redenaren

Huidige Redenaren

 

Gül Akcaova

Gül Akcaova is lead futurist bij SURF, de cooperatie voor ICT in (hoger) onderwijs en onderzoek in Nederland. Met fascinatie voor innovatie in onderwijs en onderzoek verkent ze de rol van (nieuwe) technologieën en de potentiële impact hiervan. Met een achtergrond in managementwetenschappen heeft ze een brede blik op ontwikkelingen en interesse in meerdere thema’s.
Na enkele modules tijdens bachelor- en masteropleiding heeft ze als een autodidact haarzelf verdiept in toekomstonderzoek en een training gevolgd bij o.a. CIFS (Copenhagen Institute for Futures studies), en is ze lid van Gartner’s exclusieve Futurists Mind-meld community.
Draagt bij van 2023 tot heden

 

Caroline van Beekhoff

Caroline van Beekhoff is schrijver van het boek Trends Toepassen: in vijf stappen van trend naar uitwerking. Ze maakt trends voor bedrijven concreet en toepasbaar. Ze helpt keuzes maken in de berg van trendopties, trends op een juiste wijze aan identiteit te koppelen en erop in te spelen. Zo ondersteunt ze ondernemers in het benutten van de kansen en mogelijkheden van trends. Ook doceert ze trendwachting en het toepassen van trends aan zowel studenten als aan MKB-ers.
Daarnaast is Van Beekhoff actief coach en als beeldend kunstenaar, zij weet ook hierin abstractere begrippen concreet te maken. Zij helpt met levens- en loopbaanvragen en maakt vrije kunstwerken plus veel in opdracht voor particulieren en bedrijven.
Draagt bij van 2015 tot heden

 

Djenny Brugmans

Djenny Brugmans is geboeid door maatschappelijke vraagstukken. Ze is gedreven om trendonderzoek als tool inzetbaar te maken voor het genereren van oplossingen voor bedrijven en overheden. Bij Rozenbrood doet Brugmans trendonderzoek, ontwikkelt werkvormen en geeft de beeldende trendpresentaties en publicaties vorm. Ze is hoofddocent bij de Rozenbrood Trendacademy.
Brugmans is opgeleid aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Daarna deed zij de postopleiding Prognose & Strategie aan Stylingacademie Artemis en volgde de opleiding Master of Design Management aan het Eurib Instituut te Rotterdam. Ze werkte onder andere als vormgever en concept-ontwikkelaar bij Springvorm ontwerpbureau voor concept en design en als docent trendonderzoek bij de Fontys Hogeschool.
Draagt bij van 2022 tot heden.

 

Mirjam de Bruijn

Mirjam de Bruijn is gefascineerd door design, psychologie, taal, innovaties, cultuur en maatschappij. Ze studeerde cum laude af van de Design Academy Eindhoven met een duurzaam concept voor de toekomst (Twenty). Hierdoor kwam ze met één been terecht in de wereld van innovaties en start-ups en met het andere in de wereld van design. Die werelden smelten samen in in haar werk als (freelance) trendwatcher. Hierin brengt ze toekomstscenario’s tot leven door middel van rijke beelden en nieuwe verhalen. Daarnaast is ze ook nog steeds actief als innovatiespecialist en werkt ze parttime als multidisciplinair ontwerper voor de Eindhovense design studio Raw Color.
Draagt bij van 2023 tot heden.

 

Peter Heshof

Wat wil de consument? Dat is de kern vraag waar hij zich al ruim 20 jaar met veel passie mee bezig houdt. Hij geeft helderheid in de veranderende consument met zijn Zeitgeist trend model, omdat trends geen toeval zijn, maar voortkomen uit de vaste cyclus van de Tijdgeest. Peter is oprichter van trend & marketing bureau BLOOM, met als doel samen te bouwen aan future-proof merken, vanuit consumenten trends. Hij werkt als trendwatcher en consultant voor toonaangevende (inter)nationale merken, zoals Unox, Knorr, Robijn, Dr. Oetker, Bonduelle en Flora. Ook is hij spreker op congressen en voor studenten van de Universiteit van Amsterdam, Hogeschool Utrecht en de Global School of Entrepreneurship.
Draagt bij van 2023 tot heden.

 

Nanon Soeters

Nanon Soeters is gefascineerd door de interpretatie van beeld. Binnen Rozenbrood bestudeert ze de hedendaagse beeldcultuur als bron van vroege voorbodes van de veranderende samenleving. Na verificatie met meer kwantitatief onderzoek, ontwikkelt zij scenario’s op basis waarvan opdrachtgevers meer grip krijgen op mogelijke toekomsten. Beeld speelt hierin vanzelfsprekend een grote rol. Naast haar onderzoekswerkzaamheden is Soeters hoofddocent bij de Rozenbrood Trendacademy.
Nanon Soeters studeerde Kunstgeschiedenis en Kunstbeleid & Management aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Naast haar werk volgde ze een opleiding tot concept-stylist en deed de postopleiding Prognose & Strategie, beide bij Styling Academie Artemis. Ze richtte samen met Djenny Brugmans 15 jaar geleden Rozenbrood op en 10 jaar geleden de Trendacademy.
Draagt bij van 2022 tot heden.

 

Sharda Tewari

Trendwatchen is meer dan een neus hebben voor nieuwigheden. Hoewel dat voor het vak reuze handig is en Sharda dat van kleins af aan ook wel een beetje heeft zijn het vooral de combinatie van haar brede interesses zoals o.a. geopolitiek, mode, kunst, geschiedenis, geografie en cultuur, die zorgen voor de daadwerkelijke verdiepingsslag. Het afzetten van die nieuwtjes tegen een bredere maatschappelijke context en de mogelijke vertalingen daarvan naar de toekomst.
Sharda kent een multidisciplinaire achtergrond. Afgestudeerd als planoloog heeft ze ruime werkervaring opgedaan binnen de ruimtelijke ontwikkeling. Ze is momenteel werkzaam als strategieconsultant en trendwatcher bij De Ruijter Strategie. Daar leert ze bedrijven, overheden en andere instellingen zelf te kijken naar de toekomst. Middels o.a. visievorming, scenario’s en trendverkenningen helpt ze hen meer inzicht te geven in wat er mogelijk op hen afkomt én hoe ze daarop kunnen anticiperen. Daarnaast helpt ze als personal stylist allerlei mensen hun eigen persoonlijke verhaal te vertellen middels hun kleding.
Draagt bij sinds 2023.

 

Laurens van der Varst

Laurens interesse ligt bij het begeleiden van mensen en organisaties op onbekend terrein (crisis, near futures). Hij is gefascineerd door trends en het gebruik van toekomstgerichte methoden voor onderzoek en strategievorming.
Laurens studeerde politicologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen met een specialisatie Internationale Betrekkingen en is bij het Europees Instituut van De Baak opgeleid als coach-practitioner. Tevens volgde hij verdiepende modules bij Rozenbrood Trendacademy en het Copenhagen Institute for Futures Studies.
Laurens is als senior onderzoeker crisismanagement verbonden aan het Nederlands Instituut Publieke Veiligheid (NIPV), waar hij zich richt op cyberweerbaarheid en leiderschap. In 2022 was Laurens projectleider voor de Toekomstverkenning Crisisbeheersing.
Draagt bij aan 2023.

 

Quentijn Wulffers

Quentijn Wulffers is teamleider en docent op de Hogeschool van Amsterdam bij de faculteit Digitale Media & Creatieve Industrie. Tijdens zijn Master gespecialiseerd in Futurizing is de interesse voor toekomsten verkennen ontstaan en nooit meer weggegaan. Met nu al meer dan tien jaar onderwijservaring heeft hij de curriculumontwikkelingen rondom dit thema op de voet kunnen volgen vanuit verschillende organisaties en onderwijsrollen. Naast eigen en freelance toekomstverkenningen is zijn hoofdbezigheid momenteel het implementeren en onderwijzen van Futures Literacy in het hoger onderwijs met speciale aandacht voor inclusiviteit en een internationale benadering.
Draagt bij van 2021 tot heden.

 

Alle Redenaren die ooit bijdroegen

Tom Kniesmeijer
Droeg bij van 2011 t/m 2020

Christine Boland
Droeg bij van 2011 t/m 2020

Freija van Duijne
Droeg bij van 2017 t/m 2020

Brain Kragtwijk
Droeg bij van 2016 t/m 2020

Hilde Roothart
Droeg bij van 2011 t/m 2020

Farid Tabarki
Droeg bij van 2014 t/m 2020

Ronald van het Hoff
Droeg bij van 2011 t/m 2015

Richard Lamb
Droeg bij van 2011 t/m 2015

Norbert Mirani
Droeg bij van 2012 t/m 2015

Tony Bosma
Droeg bij aan 2011 t/m 2017

Carl Rohde
Droeg bij van 2011 t/m 2015

Marie-Lou Witmer
Droeg bij van 2012 t/m 2018

Kai Pattipilohy
Droeg bij aan 2019

Suzanne Piet
Droeg bij aan 2011

Irene Westerbeek
Droeg bij aan 2011

Esmee Schonfeldt
Droeg bij aan 2013

Marcel Bullinga
Droeg bij van 2012 t/m 2015

Goos Eilander
Droeg bij van 2013 t/m 2015

Marc de Roo
Droeg bij van 2017 t/m 2022

Saar van der Speck
Droeg bij aan 2022