Redenaren

Huidige Redenaren zijn:

Caroline van Beekhoff

Djenny Brugmans

Nanon Soeters

Saar van der Spek

Marc de Roo

Quentijn Wulffers

Caroline van Beekhoff

Caroline van Beekhoff is schrijver van het boek Trends Toepassen: in vijf stappen van trend naar uitwerking. Ze maakt trends voor bedrijven concreet en toepasbaar. Ze helpt keuzes maken in de berg van trendmogelijkheden, trends op een juiste wijze aan identiteit te koppelen en erop in te spelen. Zo ondersteunt ze bedrijven in het benutten van de kansen en mogelijkheden van trends. Naast bedrijven adviseren, schrijft ze ook over trends in diverse media (MarketingTribune, MOOD o.a.). Ze doceert ook over trends en het toepassen ervan aan zowel studenten als aan MKB-ers.
Daarnaast is Van Beekhoff actief als beeldend kunstenaar, zij weet ook hierin abstractere begrippen daadwerkelijk concreet te maken. Zij maakt vrij werk en veel in opdracht voor particulieren en bedrijven.
Droeg bij van 2015 tot heden

 

Djenny Brugmans

Djenny Brugmans is geboeid door maatschappelijke vraagstukken. Ze is gedreven om trendonderzoek als tool inzetbaar te maken voor het genereren van oplossingen voor bedrijven en overheden. Bij Rozenbrood doet Brugmans trendonderzoek, ontwikkelt werkvormen en geeft de beeldende trendpresentaties en publicaties vorm. Ze is hoofddocent bij de Rozenbrood Trendacademy.
Brugmans is opgeleid aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Daarna deed zij de postopleiding Prognose & Strategie aan Stylingacademie Artemis en volgde de opleiding Master of Design Management aan het Eurib Instituut te Rotterdam. Ze werkte onder andere als vormgever en concept-ontwikkelaar bij Springvorm ontwerpbureau voor concept en design en als docent trendonderzoek bij de Fontys Hogeschool.
Droeg bij aan: 2022

 

Saar van der Spek

Saar van der Spek werkt als toekomstverkenner, trendonderzoeker en programmamaker. Vanuit haar bureau Ontroerende zaken werkt Saar voornamelijk voor opdrachtgevers in de publieke sector. Zij helpt strategen, beleidsmedewerkers en onderzoekers met het ontwikkelen van strategische verkenningen op verschillende niveaus, vanuit de ambitie om verbeeldingskracht en lange-termijndenken aan te wakkeren en een plek te geven in het publieke debat.
Daarnaast is Saar als stadmaker betrokken bij verschillende projecten op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling en placemaking, vanuit de gedachte dat het vooral de inwoners zijn die de steden maken. De toekomst van de leefomgeving en de menselijke maat vormen een rode draad in haar werk: in het kort mensen, plekken en tijd.
Sinds 2018 is Saar als bestuurslid betrokken bij de Dutch Future Society.
Droeg bij aan: 2022

 

Marc de Roo

Marc de Roo is Creative Inspirator en eigenaar van ontwerpbureau Link Design. Na zijn afstuderen van Design Academie te Eindhoven heeft Marc voor verschillende internationale ontwerpbureaus gewerkt voordat hij Link Design ging leiden. De Roo transformeerde Link Design van een grafisch ontwerpbureau naar een “creative business partner” die haar klanten helpt hun business doelstellingen te behalen door de inzet van media-onafhankelijke creatieve oplossingen.
De wereld om ons heen verandert echter snel; maatschappelijke vraagstukken en de economische complexiteit dwingen organisaties en mensen flexibel te blijven. De winnaars van morgen begrijpen het belang van het continu vernieuwen van je bedrijf, product of dienst. Binnen deze dynamische nieuwe werkelijkheid hebt je een consistente en herkenbare stijl van communiceren nodig.
Droeg bij van 2017 tot heden

 

Nanon Soeters

Nanon Soeters is gefascineerd door de interpretatie van beeld. Binnen Rozenbrood bestudeert ze de hedendaagse beeldcultuur als bron van vroege voorbodes van de veranderende samenleving. Na verificatie met meer kwantitatief onderzoek, ontwikkelt zij scenario’s op basis waarvan opdrachtgevers meer grip krijgen op mogelijke toekomsten. Beeld speelt hierin vanzelfsprekend een grote rol. Naast haar onderzoekswerkzaamheden is Soeters hoofddocent bij de Rozenbrood Trendacademy.
Nanon Soeters studeerde Kunstgeschiedenis en Kunstbeleid & Management aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Naast haar werk volgde ze een opleiding tot concept-stylist en deed de postopleiding Prognose & Strategie, beide bij Styling Academie Artemis. Ze richtte samen met Djenny Brugmans 15 jaar geleden Rozenbrood op en 10 jaar geleden de Trendacademy.
Droeg bij aan: 2022

 

Quentijn Wulffers

Quentijn Wulffers is teamleider en docent op de Hogeschool van Amsterdam bij de faculteit Digitale Media & Creatieve Industrie. Tijdens zijn Master gespecialiseerd in Futurizing is de interesse voor toekomsten verkennen ontstaan en nooit meer weggegaan. Met nu al meer dan tien jaar onderwijservaring heeft hij de curriculumontwikkelingen rondom dit thema op de voet kunnen volgen vanuit verschillende organisaties en onderwijsrollen. Naast eigen en freelance toekomstverkenningen is zijn hoofdbezigheid momenteel het implementeren en onderwijzen van Futures Literacy in het hoger onderwijs met speciale aandacht voor inclusiviteit en een internationale benadering.
Droeg bij van 2021 tot heden

 

 

 

 

Alle Redenaren die ooit bijdroegen

Tom Kniesmeijer – initiatiefnemer

Droeg bij van 2011 t/m 2020

Christine Boland

Droeg bij van 2011 t/m 2020

Freija van Duijne

Droeg bij van 2017 t/m 2020

Brain Kragtwijk

Droeg bij van 2016 t/m 2020

Hilde Roothart

Droeg bij van 2011 t/m 2020

Farid Tabarki

Droeg bij van 2014 t/m 2020

Ronald van het Hoff

Droeg bij van 2011 t/m 2015

Richard Lamb

Droeg bij van 2011 t/m 2015

Norbert Mirani

Droeg bij van 2012 t/m 2015

Kai Pattipilohy

Droeg bij aan 2019

Carl Rohde

Droeg bij van 2011 t/m 2015

Esmée Schönfeldt

Droeg bij aan 2013

Tony Bosma

Droeg bij van 2011 t/m 2017

Suzanne Piet

Droeg bij aan 2011

Irene Westerbeek

Droeg bij aan 2011

Marie-Lou Witmer

Droeg bij van 2012 t/m 2018

Marcel Bullinga

Droeg bij van 2012 t/m 2015

Goos Eilander

Droeg bij van 2013 t/m 2015

Farid Tabarki