Pers

Persbericht | 03-11-2022

TRENDREDE 2022: vrijdag 2 december in Pakhuis De Zwijger!

We leven in een tijd waarin de verschillende crises in razend tempo over elkaar heen buitelen. De gevolgen zijn vaak complex, soms verwarrend en zelfs angstaanjagend. Waar vinden we de hoop om de grote uitdagingen die we voor onze kiezen krijgen op een positieve manier tegemoet te treden? Wat betekent groei nog in een systeem dat aan alle kanten tegen zijn grenzen aanloopt? Hoe zorgen we ervoor dat we moed houden en doorpakken?

Na bijna twee jaar is de TrendRede terug, met een zoektocht naar mogelijke antwoorden op de vraag hoe we ons kunnen verhouden tot de grote onzekerheden van deze tijd. De TrendRede biedt een vinger aan de pols van de samenleving en presenteert een visie voorbij de waan van vandaag en morgen. Waar zien we verandering? Waar vinden we signalen van hoop en aangrijpingspunten voor een hoopvolle toekomst? Een verhaal over de vele kanten van groei, met herregelaars, rommelruimte, systeembevraging en humaritmes.

Ook zo’n behoefte aan duiding en nieuwe perspectieven? Kom meeluisteren en -praten op 2 december 2022 in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Ben je niet de gelegenheid om naar het Pakhuis te komen, dan kun je de TrendRede ook via de livestream volgen.

De TrendRede kadert en clustert actuele ontwikkelingen met het doel een inspirerend startpunt en denkstuk te bieden dat Nederlandse inwoners, bedrijven en overheden helpt gericht over de toekomst na te denken. De editie van 2022 is ontwikkeld in co-creatie met een grote groep meedenkers en -makers.

TRENDREDE 2022 | Pakhuis De Zwijger, Amsterdam | vrijdag 02 dec 2022 om 17.30 uur | Entree gratis, aanmelden aanbevolen

———————

Persbericht | 28-02-2022

Trendrede 2022: een rede met iedereen

Met frisse energie slaan oude en nieuwe Trendredenaren de handen ineen om de Trendrede 2022 te presenteren op 2 december, UNESCO Futures Day. Vanaf de ‘oude’ Futures Day, 1 maart, gaan ze van start met de co-creatie van Trendrede 2022. Ja, het wordt een co-creatie, dus daarvoor vragen ze jouw input. Op deze site kun je nu al meedoen.

De Trendrede wordt dit jaar in groter verband ontwikkeld. Zij, de Trendredenaren, zijn van mening dat de tijd van puur zenden nu echt voorbij is en willen met een brede vertegenwoordiging van de samenleving de Trendrede samenstellen. Vanaf 1 maart tot de zomer wordt op verschillende manieren input verzameld. Ze starten met een online open podium, lees enquête. Daarnaast worden komend voorjaar verschillende co-creatiesessies georganiseerd met studenten, professionals en andere geïnteresseerden. Samen met hen gaan de Trendredenaren de diepte in en onderzoeken zo belangrijke thema’s van deze tijd. Na de zomer starten ze met de vorming van de uiteindelijke Trendrede. Ook voor de presentatie van het resultaat wordt naar aanvullende vormen gezocht. Het resultaat is te zien, horen en natuurlijk lezen op 2 december 2022. Houd de website in de gaten voor de details.

De Trendrede bestaat sinds 2010. Het is een initiatief van Nederlandse toekomstdenkers gesteund door de Dutch Future Society – een netwerk van professionele toekomstdenkers -. Jaarlijks kaderen en clusteren zij de actualiteit en verkennen zij mogelijke en wenselijke richtingen voor de toekomst.

De Trendrede is bedoeld als inspirerend startpunt en denkstuk dat Nederlandse bedrijven, organisaties en overheden helpt om gericht over de toekomst na te denken. Het doel van de Trendrede is om vanuit een onderbouwde visie op de toekomst de discussie over de lange termijn aan te wakkeren en besluitvorming op sociaal-maatschappelijk vlak verder op weg te helpen.

———————

PERSBERICHT, 15 januari 2020

Trendrede 2020/30 ‘Het Doorslaggevende Decennium’

Gisteren riep een groep vooraanstaande toekomstdenkers de komende tien jaar uit tot Het Doorslaggevende Decennium. Het is nu tijd geworden om vanuit voelen en verbeelden veranderingen tot stand te brengen. Tijdens de presentatie van de tiende Trendrede in een bomvolle grote zaal van Pakhuis de Zwijger gaven de toekomstdenkers inhoud aan deze oproep. In de Trendrede 2020 benoemden zij de meest relevante tendensen van vandaag en morgen en keken ze verder vooruit.

Caroline van Beekhoff opende de avond, waarna de Trendrede van start ging met onze boosheid op de wereld. Vervolgens werd de Trendrede 2020 voorgelezen door alle toekomstdenkers: Christine Boland, Freija van Duijne, Tom Kniesmeijer, Brian Kragtwijk, Marc de Roo, Hilde Roothart, Farid Tabarki en Caroline van Beekhoff

Initiatiefnemer van de Trendrede Tom Kniesmeijer beëindigde de voordracht met: “Tien jaar analyse, duiden en doorgronden van de tijdgeest in de Trendrede heeft bijgedragen aan de bereidheid tot veranderen, vertelden mensen ons. Dat was precies de bedoeling. De jaren van betekenis, verbondenheid en openheid staan voor ons.”

Na het voorlezen gingen de toekomstdenkers het gesprek aan met het publiek over onder meer Kloofbewustzijn, Imperfectieruimte, Waardewending en Samensturing. De Trendrede 2020 is hier te lezen en te downloaden.

 

Voor vragen over de Trendrede neem contact op met Caroline van Beekhoff: caroline@c-marketingstrategie.nl  of communicatie@trendrede.com